Ryhmät

En tykkää hiihtämisestä!

Sukset lipsuu, kauhea hiki ja tympäisee. Siinä lapsuusmuistoja hiihtämisestä. Vaikka pärjäsin maastojuoksukisoissa, niin hiihtäminen ei koskaan luonnistunut. Tuntui, että aina sukset lipsuivat ja muilla oli parempi luisto. Vaatetuskin oli aina pielessä.  Muistan jopa kerran eksyneeni kouluhiihdossa.

Miten saan lapseni kokeilemaan hiihtoa ilman että siirrän omia ennakkoluuloja eteenpäin. Tässä jokunen vinkki asiaan 🙂  

Lapsen hiihtovälineiden valintaan liittyy monta kysymystä varsinkin jos olet ensi kertaa asialla. Hiihtämisessä kuten lasten liikunnassa yleensäkin on tärkeää, että lapsella on kivaa. Näin lapsi innostuu ja haluaa hiihtää usein. Välineet eivät saa siis olla liian isot, sillä silloin niitä on vaikea hallita, hiihtäminen on kömpelöä eikä lainkaan hauskaa. Ei siis kannata ostaa liikaa kasvuvaraa välineisiin. Jo 3 -vuotiaalle kannattaa ostaa oikealla hiihtokengällä ja siteellä varustetut sukset. 

Huomaa, että markkinoilla on kahdentyyppisiä monoja ja siteitä. SNS monon pohjassa kulkee yksi leveä ura kannasta kärkeen kun taas NNN monon pohjassa on kaksi kapeaa uraa. Siteitä löytyy niinikään SNS ja NNN mallia eikä näitä siis voi käyttää ristiin. Kuvasta näet suksien ja sauvojen suosituspituudet lapsille. Aivan pieni lapsi ei jaksa kovin pitkään kerralla hiihtää, mutta jo hieman isomman lapsen kanssa kannattaa huomioida, että paksu toppa-asu on turhan kuuma hiihtoasuksi. Esim. tuulipuku soveltuu tarkoitukseen hyvin kun alle pukee pari kerrosta lämmintä. Aurinkoisella ilmalla voi ottaa evästä mukaan ja viettää mukava retkipäivä.

Tässä suuntaa-antava taulukko välineiden valintaan
Henkilön LiikuntaPomppu Oy kuva.
 
Yhdessä lasten kanssa rauhallisesti lasten ilosta nauttien voit löytää itse myös hiihtämisen ilot!
Mukavia hiihtoretkiä teidän perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pomppu facebookissa
Poimintoja blogista