Ryhmät

Pullat ja luistimet uuniin!

 

Uuni ja liesi, nuo kodin superlaitteet, taipuvat moneksi. Aikoinaan  jääkiekkomailoihin sai irrallisen muovilavan, jota kuumennettiin lieden päällä ja  muotoiltiin itselle sopivaksi. Samalla jännitettiin, ettei se vain kuumene liikaa ja  sula. Tämä ohimennyt muoti-ilmiö on vaihtunut salibandymailojen lapojen  kuumentamiseen. Liesi on edelleen oiva väline tähän muotoiluun (paitsi  induktioliesi), mikäli taloudesta ei satu löytymään kuumailmapuhallinta. Ensin kuumennus, pikainen muotoilu hanska kädessä ja sitten lapa lumihankeen tai kylmään veteen.  Kuumennuksen voi tehdä myös kuumassa vedessä.
Laskettelumonoja olen kuullut myös pidettävän uunissa, mutta nyt törmäsin myös siihen, että perustason luistimet laitetaan uuniin. 200 astetta ja 3min/luistin. Sitten jalkaan 15 minuutiksi ja varotaan metalliosia. Näin syntyy oikeaoppinen istuva luistin. Tämä paistoresepti on perheessämme nyt käytännössä testattu.  

luistimetuunissa

Vaikka liikunta ei pohjimmiltaan ole välineurheilua, niin satsaaminen riittävän hyviin välineisiin antaa lapselle myönteisiä liikuntakokemuksia. Lipsuvat sukset, liian pienet monot, huono vaatetus ja tylsät luistimet voivat pahimmillaan johtaa siihen, ettei liikunta tunnu mukavalta. Ja mikä ei tunnu mukavalta, niin miksi sitä haluaisi tehdä uudestaan?

  Eli luistimet uuniin ja pullat perään samoilla lämmöillä!

  P.S. Kokeile sinäkin kotona, mutta tarkista ensin, että luistimet on tarkoitettu      uuniin laitettavaksi 🙂

Yksi kommentti artikkeliin: Pullat ja luistimet uuniin!

  • Ei se uunitus (100c)paljon auta koska todellinen lämpötila pitää olla yli 150c ja sitähän jalka kestä ja jalassa ei ole tarpeeksi paineet joka johtaisi muutoksiin . Tiedän tämä koska koska muokkaan luistimia ammatikseni Luistimien Muokkauspalvelussa 040 5824814

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pomppu facebookissa
Poimintoja blogista