Ryhmät

Sirpaleet tuovat onnea!

Kesä on vaihtunut syksyyn ja odotamme jo ensilumen saapuvan. Millaisia muistoja kesästä jäi mieleen? 

Yksi tapahtuma toi mieleeni oman lapsuustapahtuman. Poikamme onnistui hienosti potkaisemaan jalkapallolla ikkunan rikki. Hienosti siinä mielessä, että tuloksena oli todellakin aivan pyöreä reikä. Tämä tapahtuma toi mieleeni vastaavan kokemuksen omasta lapsuudestani. Mummolassa Karjasillalla rintamamiestalon pihalla potki palloa nuori iloinen vesseli. Potkaisin pallon tietysti kellarin ikkunasta sisään ja samalla hetkellä pappa aukaisi ikkunan. Jännitys oli kova. Pappa totesi: ”Potki vaan mutta varo ikkunaa”. No oli pakko myöntää, että pallo oli jo kellarissa. Ei tullut huutoa; vain yhdessä korjaamaan ikkunaa ja lopulta mukava muisto yhteisestä hetkestä. Sitä samaa toimintatapaa toteutin myös poikani kanssa.  Otimme ikkunan irti ja suuntasimme kohti lasitusliikettä. Sitten asensimme ikkunan takaisin paikoilleen.
  
Tässä tilanteessa hermo piti, mutta olemmeko liian herkkiä antamaan lapsille kieltoja ja rajoituksia? Mitä sinulle kertoo ne kymmenen mustelmaa mitä lapsesi esittelee saunan lauteilla perjantaisin? Onnistuneesta kesäviikosta vai liian vaarallisesta touhusta mitä pitää tarkkailla ja suitsia?
 
Kohta sataa lunta ja moni lapsi haluaa leikkiä lumisotaa. Mitä jos hankkisimme suojalasit ja pitäisimme kunnon lumisodan koko perheen voimin? Mietin vain pitäisikö paljastaa temppu, jolla saa varmasti vastustajaan osuman? Ensin roikkupallo ilmaan ja heti perään laakapallo. Taktista pelisilmää?

Sinä päätät.

Siinä se on pallon mentävä aukko :)

Siinä se on pallon mentävä aukko 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pomppu facebookissa
Poimintoja blogista